viernes, 26 de febrero de 2016

PIN DE MAGDALENA

El jueves 25 en la clase de 2ºB hemos hecho un pin de Magdalena, primero hemos recortado unas plantillas en gomaeva, luego hemos dibujado los detalles de la Magdalena, hemos puesto el año y nuestro nombre. Por último hemos pegado todas las piezas y le hemos puesto un imperdible.
Han quedado muy chulos.
Aracely y Aisha

CONCURS DE CARTELLS

El pasado jueves celebramos el concurso de carteles de la Magdalena. Nosotros elegimos el de la clase de 2ºA y ellos el nuestro los premiados han sido el de Juana en 2ºA y el de Jorge en 2ºB.
Iman y Jorge


VESPRADA DE MAGDALENA

Aquesta vesprada hem fet la festa de Magdalena.
A les 16:00h hem baixat al pati i hem menjat la xocolata amb madalenes, desprès han entrat els pares i han ballat els cabuts i els cavallets, per cert un dels que ballava era el regidor d'educació Enric Porcar que l'altre dia ens va rebre a l'Ajuntament.
Per últim hem fet nosaltres dos danses, la de les palmetes i un altra. quan sonava el bolero de Castelló caminavem.
Raul y David







TALLER DE CUINA

A classe hem fet un taller de cuina amb les verdures de l'hort, un enciam i alls tendres.
Amb l'enciam hem fet una ensalada que hem adobat de tres formes diferents, amb els alls hem fet una truita.
Mentres uns ajudaven a cuinar els altres feen la recepta. per últim hem pogut assaborir estos menjars.
BONIIIISSIMM!!!! NO HA QUEDAT NI GOTA.








CUMPLEAÑOS DE FEBRERO

En este mes no hay ningún compañero que cumpla los años y hemos aprovechado para celebrar los cumpleaños de Andrei i Andreea que los cumplen en agosto y Mohamed que los cumple en Septiembre.
Andrea i Andrei han traído fotos para explicar como ha pasado el tiempo. Mohamed ha traído un PEN y lo hemos visto en la pantalla. Felicitamos a la mama de Andrei y Andreea por su esfuerzo en hacer la tarta de manzana que estaba muy rica, luego hemos hecho el baile de las estatuas y el del periódico.
Nos ha gustado mucho.
Sarah y Daria

LA ROMERIA A LES FINESTRES DE L'ESCOLA

Hem volgut reproduïr la romeria en un mural a les finestres, hem preparat els tres punts principals: el Fadrí, Sant Roc i la Magdalena i han eixit els xiquets i xiquetes de 2n a dibuixar-se. A sigut molt divertit i ha quedat super be. Mireu!!!!


Ahhhhh! PODEU PASSAR PEL CARRER I VORE' L.

EIXIDA A LA MAGDALENA


El dimarts 23 de febrer els xiquets i xiquetes de 2n curs vam fer una eixida a la Magdalena. Haviem preparat a classe tot l' itinerari del recorregut i tot el que podiem vore de la nostra historia.

Vam eixir de l'escola acompanyats per la policia local, vam passar per la plaça Major on es reparteixen les canyes, vam passejar per l'avinguda dels Caputxins i despres de passar per els Molins, vam parar a la plaça per jugar a jocs tradicionals. Vam fer 4 equips i vam jugar al set i mig, les birles, la corda, la trompa, el sambori i el pic i pala. Ha estat molt divertit i estem molt agraïts als iaios que ens han ajudat.



Hem continuat el camí, hem vist l'herència del àrabs en les sequies de regadiu, el caminàs antiga Via Augusta dels romans i hem arribat a una alqueria, antiga casa dels àrabs on hi havia una bassa de canem, allí hem jugat un poquet.

A continuació hem seguit camí fins a Sant Roc, una altra alqueria àrab convertida en ermita, hem dinat, hem dansat i l'autobus ens ha portat a la Magdalena, allí hem sentit la llegenda de la baixada a Castelló, hem vist l'aljub del castell que el frare Barbut va convertir en ermita i les ruines del castell vell.
ho hem passat pipa.

jueves, 18 de febrero de 2016

EIXIDA A L'AJUNTAMENT I EL FADRI

Hui hem anat a conèixer qui ens governa i també part de la història i els monuments més enigmàtics de la ciutat de Castelló.
A l'ajuntament ens ha rebut el regidor de cultura i educació Enric Porcar i l' alcaldessa Amparo Marco, els hem pogut fer preguntes i ens han ensenyat la seua vareta màgica per a millorar la ciutat.
 
Esta foto ha eixit al diari Mediterraneo
També hem anat en Fabio a pujar al Fadrí, alguns hem tingut por, l'escala era de caragol i semblava que no s'acabava mai. Però ha sigut super interessant, les sales del rellotge, la presó, el comú, la casa del campaner, la sala de campanes i la terrassa des de la que es pot vore fins el mar i la Magdalena.


CERÀMICA PREHISTÒRICA

Recordant el que vam vore al Museu de Belles Arts hem fet un taller de ceràmica a la classe.
Per a treballar hem utilitzat fang marró i la tècnica del xurro.
Ha sigut molt divertit.


domingo, 7 de febrero de 2016

ÉPOCA DE LAS CUEVAS


ÉPOCA DE LOS INVENTOS




ÉPOCA DE LOS CASTILLOS: MOROS Y CRISTIANOS


LA ÈPOCA DELS ROMANS



CARNAVAL 2016

El viernes celebramos en la escuela Herrero la fiesta de Carnaval, los alumnos de segundo de primaria íbamos disfrazados de "Erase una vez el hombre", estamos muy satisfechos de como ha salido la coreografía y de nuestros disfraces. Ha valido la pena el esfuerzo.






EL DIA DE LA PAU

El viernes 28 celebramos el día de la Pau en el cole, todos fuimos con una camiseta roja y dentro de un gran corazón escuchamos los mensajes y deseos de paz de todas las clases, luego lanzamos los mensajes con globos al cielo y cantamos la canción.
El mural que hicimos entre todos quedó chulísimo, mirad.
Por cierto Raul ya esta con nosotros, él está estudiando magisterio y hace las prácticas en nuestra clase.

CUMPLEAÑOS DE ENERO

El viernes 28 celebramos los cumpleaños de los compañeros y compañeras que cumplen los años en enero, Lucia, Darwin, Denis y Omar. Nos contaron historias muy interesantes y pudimos hacerles preguntas.